Inloggen ? Inschrijven ?
EN / NL
Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Wachttijd


Studentenwoningen worden verdeeld op basis van wachttijd en voorrangsregelingen. Met jouw inschrijving bij Studentenwoningweb bouw je wachttijd op. 

Hoe langer je bij ons staat ingeschreven, hoe meer kans jij op een woning maakt. Deze zogenaamde wachttijd bouw je op vanaf het moment dat jij je inschrijving betaalt. Zelfs als je al een kamer hebt geaccepteerd, bouw je je wachttijd nog verder op! Grote kans dus dat jij een mooiere kamer kan krijgen als je straks toe bent aan wat anders. Zo kun je wooncarrière maken.

Hoe lang je moet wachten tot je aan de beurt bent voor een studentenwoning, hangt af van de ligging en populariteit van de woning.  


Veelgestelde vragen

Waarom zie ik geen slaagkans meer bij het woningaanbod?

Omdat de slaagkans niet meer representatief was, hebben we die verwijderd. De positie die je nu ziet wanneer je ingelogd bent, is veel betrouwbaarder. 

Is je vraag hiermee beantwoord?
Stel je vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Wat is een wooncarrière?

Als student kun je wooncarrière maken. Dat wil zeggen dat je als eerstejaars bijvoorbeeld begint bij een hospita, vervolgens een kamer krijgt in een studentenhuis en daarna, als ouderejaars, een zelfstandige woning betrekt.

Je inschrijving bij Studentenwoningweb blijft geldig als je een studentenwoning hebt geaccepteerd. Zo bouw je steeds meer wachttijd op om voor een betere, grotere of zelfstandige studentenwoning in aanmerking te komen.

Is je vraag hiermee beantwoord?
Stel je vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Naar een andere studiestad?

Als je aan een andere studie begint in Amsterdam, Diemen of Haarlem, dan blijft je inschrijving geldig en je wachttijd intact. Nadat je bij je nieuwe studie bent ingeschreven, kun je dus reageren op studentenwoningen in je nieuwe studiestad. Vergeet niet om ook je opleidingsgegevens te wijzigen in Mijn account


 
Is je vraag hiermee beantwoord?
Stel je vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie

Staat jouw vraag er niet bij? Dan kun je ook je vraag stellen aan ons Klantcontactcentrum.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.