Inloggen ? Inschrijven ?
EN / NL
Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Wachttijd


De datum waarop je je inschrijft is bepalend voor je wachttijd, als je tenminste op dezelfde dag betaalt via iDEAL of je creditcard. Betaal je de inschrijfkosten een paar dagen later, dan wordt automatisch de datum waarop de inschrijfkosten zijn verwerkt je inschrijfdatum.

De woningen worden via Studentenwoningweb/DUWO verdeeld op basis van wachttijd en/of voorrangsregeling. Hoe lang de wachttijd voor een bepaalde woning is, hangt af van de populariteit en ligging van de studentenwoning.
Als je een studentenwoning accepteert, loopt je inschrijving gewoon door. Je blijft dus wachttijd opbouwen, waardoor je steeds meer kans maakt op leukere woningen. Zo kun je wooncarrière maken.


Veelgestelde vragen

Waarom zie ik geen slaagkans meer bij het woningaanbod?

Slaagkans werd altijd ingelogd bij het woningaanbod getoond om studenten een indicatie te geven van hun kansen op een studentenwoning. Bij de slaagkans werd jouw wachttijd en eventuele voorrang vergeleken met andere reacties die geplaatst konden worden door de overige ingeschreven studenten.

De slaagkans indicatie werd door de jaren heen niet meer als representatief gezien. Dat kwam voornamelijk door het volgens afspraak niet uitschrijven van studenten na een woningacceptatie. Dit maakte dat studenten met een lange wachttijd ook meegenomen werden in de slaagkans indicatie.

Om die reden is besloten om de slaagkans te verwijderen bij het woningaanbod. De voorlopige positie die naar voren komt bij het beschikbare woningaanbod als je bent ingelogd, geeft een betere en duidelijke indicatie van jouw kansen op een studentenwoning.

Is je vraag hiermee beantwoord?
Stel je vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie

Staat jouw vraag er niet bij? Dan kun je ook je vraag stellen aan ons Klantcontactcentrum.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.