Inloggen ? Inschrijven ?
EN / NL
Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Voorrang


Er zijn enkele regelingen om in aanmerking te komen voor voorrang op een studentenwoning. De regelingen variëren per onderwijsinstelling en per woning. Als er een voorrangsregeling van kracht is, geldt in het algemeen dat een eerstejaarsstudent die ver weg woont in een bepaalde periode voorrang kan krijgen.

Hiervoor zijn postcodegebieden vastgesteld. Ook hierbij geldt dat studenten die het langst staan ingeschreven bij Studentenwoningweb en/of DUWO eerder aan de beurt zijn.
Of een voorrangsregeling van kracht is staat vermeld bij de woning. Studenten die hebben aangegeven dat ze bij die onderwijsinstelling studeren (en dat kunnen aantonen bij het ondertekenen van het huurcontract), krijgen voorrang op andere studenten.

Let wel: dit is geen zekerheid dat je ook woonruimte vindt, want je bent niet de enige student met zo'n reistijd. We raden je aan ook andere woonruimte (van bijvoorbeeld een hospita) te accepteren en van daaruit verder te zoeken.

Heb je recht op voorrang, dan wordt dit automatisch toegevoegd aan je inschrijfgegevens. Dit gebeurt bij inschrijving of wijziging van je inschrijfgegevens. Dit kun je terugvinden op je persoonlijke pagina.    

Hieronder volgt een overzicht van de diverse voorrangsregelingen:

UvA-regeling
Eerstejaarsstudenten van de UvA, die de door de UvA verzonden kaart hebben teruggestuurd.
Let op: als je de kaart hebt teruggestuurd en je ziet bij Mijn account deze regeling niet, neem dan contact op met Woonstichting De Key. Een medewerker van De Key voegt deze voorrangsregeling vervolgens toe aan je inschrijfgegevens.

Inholland-regeling Diemen
Alle studenten van InHolland Diemen hebben het hele jaar voorrang bij toewijzing van woningen aan de Bergwijkdreef.

Inholland-regeling Haarlem
Alle studenten van InHolland Haarlem hebben het hele jaar voorrang bij toewijzing van woningen in de Steve Bikoflat.

HvA Amstelcampusregeling
Alle studenten van de HvA hebben het hele jaar voorrang bij toewijzing.

Master UvA regeling
Master studenten aan de UvA die niet in de buurt van Amsterdam wonen hebben het hele jaar voorrang in één klein complex van Ymere.
Wie woont in een postcodegebied beginnend met 10 tot met 25, 27, 28, 34 tot en met 39 en 82 heeft geen voorrang.

Rietveldregeling
Alle studenten aan de Rietveld Academie hebben het hele jaar voorrang in één complex met 20 woningen in het centrum van Amsterdam.

VU-regeling
Eerstejaarsstudenten van de VU uit verder weg gelegen postcodegebieden hebben, periode 1 juli tot en met 30 november, voorrang voor een gedeelte van de onzelfstandige kamers in het complex Uilenstede. Lees deze informatie voordat je reageert.

ROC-Airport-regeling
Eerstejaarsstudenten van ROC Airport uit verder weg gelegen postcodegebieden hebben, periode 1 juli tot en met 30 november, voorrang op complex Opaalcampus.

Haagse regeling
Eerstejaarsstudenten van onderwijsinstellingen in regio Haaglanden uit verder weg gelegen postcodegebieden hebben, periode 1 juli tot en met 30 november, voorrang in verschillende Haagse complexen. Lees deze informatie voordat je reageert.

Haagse Hogeschoolregeling 1
Eerstejaarsstudenten van Haagse Hogeschool uit verder weg gelegen postcodegebieden hebben, periode 1 juli tot en met 30 november, voorrang in complexen aan Stamkartplein en Oranjelaan. Lees deze informatie voordat je reageert.

Haagse Hogeschoolregeling 2
Alle studenten van Haagse Hogeschool in Stamkartplein en Oranjelaan (voorrang op basis van Haagse Hogeschoolregeling 1 gaat voor). Lees deze informatie voordat je reageert.

Arcade-regeling 21
Alle studenten van 21 jaar en ouder van een hoger onderwijsinstelling in regio Haaglanden in complexen aan J. Marisstraat, V.d. Helststraat en F. Halsstraat. Lees deze informatie voordat je reageert.

Arcade-regeling 18
Alle studenten van 18 jaar en ouder van een hoger onderwijsinstelling in regio Haaglanden in complex aan Prinsegracht. Lees deze informatie voordat je reageert.

Leiden-regeling
Eerstejaarsstudenten van de Universiteit Leiden uit verder weg gelegen postcodegebieden hebben, periode 1 juli tot en met 30 november, voorrang in complex Hildebrandpad. Lees deze informatie voordat je reageert.

KC-regeling
Alle studenten van het Koninklijk Conservatorium in het complex Wolterbeekstraat/Hoefkade. Lees deze informatie voordat je reageert.

TU-regeling
Alle studenten van de Technische Universiteit Delft in de complexen Westplantsoen en B. van der Polweg 2-560. Lees deze informatie voordat je reageert.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.