Inloggen ? Inschrijven ?
EN / NL
Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Voorrang


Met een voorrangsregeling vergroot je je kansen op het snel vinden van een studentenwoning. Afhankelijk van de onderwijsinstelling zijn er voorrangsregelingen voor bepaalde woningen. In het algemeen geldt dat een eerstejaarsstudent die ver weg woont in een bepaalde periode voorrang kan krijgen.

Studenten die in vooraf vastgestelde postcodegebieden wonen kunnen voorrang krijgen. Heb jij ook recht op voorrang? Bij het invullen of wijzigen van je persoonlijke gegevens wordt de voorrang automatisch toegevoegd aan je inschrijfgegevens. Bij elke studentenwoning kun je zien of er een voorrangsregeling van toepassing is. Als je met voorrang een studentenwoning krijgt aangeboden, vraagt de woningcorporatie jou om bij het ondertekenen van het huurcontract de voorrang aan te tonen. Onder alle studenten die met voorrang reageren geldt dat studenten die het langst staan ingeschreven bij Studentenwoningweb eerder aan de beurt zijn.

Belangrijk: Omdat er veel woningzoekende studenten zijn, is er helaas geen garantie dat je een studentenwoning vindt. Daarom raden we je aan om ook op andere manieren naar een kamer te zoeken, zoals via een hospita. Ondertussen blijf je bij ons gewoon ingeschreven en kun je verder blijven zoeken in ons aanbod.  

Wil jij ook weten of je met voorrang op zoek kan gaan naar een studentenwoning? Wij hebben een overzicht voor je gemaakt van alle voorrangsregels: 

 • UvA-regeling
  De UvA Kameractie is een voorrangsregeling voor eerstejaars bachelor studenten die net van de middelbare school komen en niet in de omgeving van Amsterdam wonen. Deze regeling is een samenwerking van UvA en De Key. In tegenstelling tot de andere regelingen wordt deze voorrang niet automatisch toegevoegd aan je inschrijfgegevens. Medewerkers van De Key verwerken de voorrang handmatig in de inschrijving zodra de lijst met kandidaten bekend is. Daarna is de regeling 1 jaar geldig. Op de UvA website vind je meer informatie over de UvA Kameractie.
 • Inholland-regeling Diemen
  Alle studenten van InHolland Diemen hebben het hele jaar voorrang bij toewijzing van woningen aan de Bergwijkdreef.
 • Inholland-regeling Haarlem
  Alle studenten van InHolland Haarlem hebben het hele jaar voorrang bij toewijzing van woningen in de Steve Bikoflat.
 • HvA Amstelcampusregeling
  Alle studenten van de Hogeschool van Amsterdam hebben voorrang op woonruimte in de Amstelcampus.
 • Master UvA regeling
  Master studenten aan de UvA die niet in de buurt van Amsterdam wonen hebben het hele jaar voorrang in één klein complex aan de nieuwe Jonkerstraat van Ymere.
  Vanwege technische redenen zien niet alleen de Master studenten, maar alle studenten die aan de UvA studeren deze voorrangsregeling terug in hun inschrijving. Ben je geen Master student, dan kun je dit negeren.
 • Rietveldregeling
  Alle studenten aan de Rietveld Academie hebben het hele jaar voorrang in een complex aan de Willemstraat in Amsterdam van woningcorporatie Ymere.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik registreren dat ik voor voorrang in aanmerking kom?

Als je aan de voorwaarden voldoet, wordt een voorrangsregeling automatisch aan je inschrijving gekoppeld. Voorrangsregelingen kun je niet zelf toevoegen, wijzigen of verwijderen.

Is je vraag hiermee beantwoord?
Stel je vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie

Staat jouw vraag er niet bij? Dan kun je ook je vraag stellen aan ons Klantcontactcentrum.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.