Inloggen ? Inschrijven ?
EN / NL
Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Onterecht een studentenwoning weigeren


Als je een aanbieding voor een bezichtiging of woning krijgt, ben je verplicht een reactie te geven. Heb je geen belangstelling, dan kunnen we namelijk direct de volgende gegadigde de woning aanbieden.

Wanneer is een weigering onterecht?
Een weigering is onterecht als:

  • Je niet of te laat reageert op een uitnodiging om een studentenwoning te bezichtigen.
  • Je niet of te laat reageert na de bezichtiging van de woning .

Blokkade 
Als je drie onterechte weigeringen binnen drie maanden hebt, word je voor drie maanden geblokkeerd en kun je niet op nieuwe woningadvertenties reageren. Ook vervallen alle bestaande aanbiedingen. Deze blokkade wordt na drie maanden automatisch opgeheven.

Boete 
Accepteer je een woning definitief maar zie je er op het laatste moment toch van af, dan legt de verhuurder een boete op. De hoogte verschilt per verhuurder. Je kunt pas weer reageren als je de boete hebt betaald.


Veelgestelde vragen

Waarom staat er 'Geweigerd' bij mijn lopende reacties?

Als je niet of te laat hebt gereageerd op een woningaanbieding staat er op de website bij de lopende reacties dat je hebt geweigerd.

Het is verplicht om binnen een bepaalde termijn te reageren na een woningbezichtiging. Deze termijn staat in de e-mail Uitnodiging bezichtiging, die je ontvangt als je in aanmerking komt voor een studentenwoning. Niet of te laat reageren wordt beschouwd als een onterechte weigering.

Je mag onbeperkt studentenwoningen weigeren, zolang je dit maar binnen de gestelde termijn doet.

Is je vraag hiermee beantwoord?
Stel je vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie

Staat jouw vraag er niet bij? Dan kun je ook je vraag stellen aan ons Klantcontactcentrum.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.