Inloggen ? Inschrijven ?
EN / NL
Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Huurcontract


Het huurcontract dat je tekent is een campuscontract. Daarin staat dat je uiterlijk een half jaar na het beëindigen van je studie de studentenwoning moet verlaten.

Dit voorkomt dat afgestudeerden of studenten die stoppen met hun studie lang in de studentenwoning blijven wonen. Jij en andere woningzoekende studenten hoeven hierdoor niet onnodig lang op een woning te wachten.

Controle inschrijving onderwijsinstelling 
Door het campuscontract te tekenen geef je toestemming aan de woningcorporatie om jaarlijks te controleren of je nog bent ingeschreven bij een onderwijsinstelling.

Voorwaarden campuscontract 
Voor het tekenen van het huurcontract van een studentenwoning moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • je kunt aantonen dat je voltijd studeert aan een mbo-, hbo- of universitaire instelling, bijvoorbeeld door je collegekaart of een bewijs van inschrijving aan een onderwijsinstelling te tonen;
  • je kunt binding met de regio aantonen, bijvoorbeeld door je collegekaart of een bewijs van inschrijving aan een onderwijsinstelling te tonen. Voor aanstaande eerstejaarsstudenten is voor contracten met een ingangsdatum van 1 juni een voorlopig bewijs van inschrijving voldoende.

Belangrijk: De woningcorporatie kan aanvullende voorwaarden stellen. Dit staat dan aangegeven in de woningadvertentie.


Veelgestelde vragen

Wat is een campuscontract?

Het huurcontract dat je tekent is een campuscontract. Daarin staat dat je uiterlijk een half jaar na het beëindigen van je studie de studentenwoning moet verlaten. Dit voorkomt dat afgestudeerden of studenten die stoppen met hun studie lang in de studentenwoning blijven wonen. Jij en andere woningzoekende studenten hoeven hierdoor niet onnodig lang op een woning te wachten.

Door het campuscontract te tekenen, geef je toestemming aan de woningcorporatie om jaarlijks te controleren of je nog bent ingeschreven bij een onderwijsinstelling.

Is je vraag hiermee beantwoord?
Stel je vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie
Wat moet ik doen als ik niet meer studeer?

Als je niet meer studeert, moet je het huurcontract opzeggen. Doe je dat niet, dan zal de verhuurder ontbinding van het huurcontract bij de rechter eisen. Alle kosten zijn dan voor rekening van de huurder.

Is je vraag hiermee beantwoord?
Stel je vraag aan het Klantcontactcentrum Dank u wel voor uw reactie

Staat jouw vraag er niet bij? Dan kun je ook je vraag stellen aan ons Klantcontactcentrum.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.