Inloggen ? Inschrijven ?
EN / NL
Help?

Doorzoek de website


Annuleren
×
Onderwerpen

Welkom

Huurcontract


Het huurcontract dat je tekent is een campuscontract. Daarin staat dat je uiterlijk een half jaar na het beëindigen van je studie de studentenwoning moet verlaten.

Dit voorkomt dat afgestudeerden of huurders die hun studie staken lang in de studentenwoning blijven wonen en zo de doorstroming belemmeren. Door het campuscontract te tekenen geef je toestemming aan de woningcorporatie om jaarlijks te controleren of je nog bent ingeschreven bij een onderwijsinstelling.

Voor het tekenen van het huurcontract van een studentenwoning moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • je kunt aantonen dat je voltijd studeert aan een mbo-, hbo- of universitaire instelling, bijvoorbeeld door je collegekaart of een bewijs van inschrijving aan een onderwijsinstelling te tonen;
  • je kunt binding met de regio aantonen, bijvoorbeeld door je collegekaart of een bewijs van inschrijving aan een onderwijsinstelling te tonen. Voor aanstaande eerstejaarsstudenten is voor contracten met een ingangsdatum van 1 juni een voorlopig bewijs van inschrijving voldoende;
  • je moet voldoen aan de inkomensgrens (maximaal bruto-inkomen van € 36.165).

Soms worden er aanvullende voorwaarden gesteld; die worden dan expliciet vermeld.

Uitleg ?

x
Helpfunctie actief

De helpfunctie is nu actief. Klik bij een onderwerp op het ?-icoon om uitleg te krijgen. Klik nogmaals op Help? om de helpfunctie te sluiten.